Helmikuun tuote

Helmikuun tuote

Helmikuun tuote on Satu Peuran suunnittelema upea "Tulikukka" ryijy.
Ryijyn mukana työpiirros, jossa ohjeet ryijyn tekoon.

Ryijy toimii kauniina taide-esineenä kodin seinällä. Se tuo vaivattomasti pehmeyttä sekä väriä sisustukseen. Tulemme lisäämään Fargon valikoimaan ryijyjä tulevaisuudessa lisää. Löydät nykyisen ryijyvalikoiman nettikaupasta Muut tuotteet -osiosta
 
Anja Louhion Taideryijyjä (1970) -kirjassa kerrotaan ryijyhistoriasta seuraavaa: "Ryijyjen varhaishistoria on edelleen hämärän peitossa, mutta tiedetään, että keskiajalla ryijyt olivat laajalti levinneet kaikissa pohjoismaissa, joskin ryijytraditio on säilynyt meidän päiviimme ainoastaan Ruotsissa ja Suomessa. Näissä maissa ryijykudonta muodostui luomiskykyiseksi kansantaiteeksi. - Asiakirjoista löytyy mainintoja ryijystä aina 1400-luvun puolimaista lähtien ja niistä ilmenee, että ryijyjä käytettiin maksuvälineenä kaupanteossa. - Vasta 1700-luvulla kehittyivät varsinaiset koriste- eli kuvaryijyt, jotka kudottiin varakkaissa porvaris- ja talonpoikaiskodeissa. "
Ryijysuunnittelijat ovat olleet lähes poikkeuksetta naisia. Suomalaisilla taideryijyillä on myös valloitettu Eurooppaa sekä Amerikkaa. Milanon triennaalissa Grand Prix -palkinnon ryijyillään ovat voittaneet mm. Eva Brummer, Kirsti Ilvessalo, Uhra Simberg-Ehrström sekä Ritva Puotila. 

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi hyväksytään ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.