Ainutlaatuisen kaapin matka – Knut Peltosen 50-luvun helmi

Ainutlaatuisen kaapin matka – Knut Peltosen 50-luvun helmi

Fargo Vintage & Designin intohimo on kohteena on erityisesti valikoimamme aarteisiin liittyvät tarinat ja haluamme olla osaltamme niitä jatkamassa. Siksi kunnostamme ja entisöimme meille tiensä löytäneet tuotteet pieteetillä. Yksi viimeisimmistä kohteista on harvinainen kaappi, joka on suunnittelija Knut Peltosen käsialaa 1950-luvulta.

Alkuperä ja aitous

Tämä ainutlaatuinen kaappi on leimattu osoituksena sen aitoudesta ja alkuperästä. Kaappi on valmistettu laadukkaasta jalavasta ja se kertoo tarinaa menneiden aikojen käsityötaidosta sekä muotoilun yksinkertaisesta kauneudesta.
Kaapin suunnittelija, Knut Peltonen on itsessään mysteeri, hänestä ei nimittäin löydy juurikaan tietoa. Ilmeisesti hänen isänsä on toiminut johtajana Keravan puuseppätehtaalla (Tieto: Keravan museopalvelut).
Meille kaappi saapui myyntiin suoraan kauppiaalta Naantalista.

Kunnostuksen taika

Kunnostus-prosessi on ollut huolellinen ja kalustetta kunnioittava. Kaappi on hiottu kauttaaltaan, kuitenkin säilyttäen sen alkuperäisen ilmeen ja hengen. Kansi on viilutettu uudelleen, ja se on sävytetty huolellisesti samaan sävyyn rungon kanssa, jotta kaapin yhtenäinen ilme säilyisi.

Koko kaappi on saanut uuden elämän pintakäsittelyn myötä, joka suojaa ja korostaa puun luonnollista kauneutta. Ovien pidikkeet on korjattu ja sisäosat on hiottu puhtaiksi, mikä ei ainoastaan lisää kaapin käyttöikää vaan myös tuo esiin sen alkuperäisen loiston.


Vaikka kaappi on jo nyt myyty
, on se vielä ihailtavana myymälässämme tämän viikon. Katsokaa miten upea tästä tuli!
Kunnostuksen merkitys

Kuten aiemmassa blogikirjoituksessamme olemme käsitelleet, vanhojen kalusteiden kunnostaminen ei ole vain tapa säilyttää historiaa, vaan myös tapa tuoda vanhoihin esineisiin uutta elämää. Erikoistuneen ammattilaisen, Juha Vallin käsissä esineiden alkuperäisyys ja arvokkuus säilytetään samalla, kun niiden käyttöikä pitenee.

Tutustu valikoimmaamme

Fargo Vintage & Design tarjoaa laajan valikoiman entisöityjä aarteita, joiden jokaisen takana on oma ainutlaatuinen tarinansa. Kutsuuko sinua 1930-1970 -lukujen pohjoismainen muotoilu? Tutustu valikoimaamme täällä ja löydä oma aarteesi!


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi hyväksytään ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.