ESITTELYSSÄ Harry Juutela - Fargo Vintage & Designin perustaja luo tunnelmaa sisustukseen klassisilla huonekaluilla

ESITTELYSSÄ Harry Juutela - Fargo Vintage & Designin perustaja luo tunnelmaa sisustukseen klassisilla huonekaluilla

Fargo vintage & Design on perheyritys ja esittelemme nyt yrityksen perustajan, Harry Juutelan.
Harry on Fargo Vintage & Designin visionääri ja kantava voima, joka on rakentanut yrityksen menestyksekkääksi brändiksi. 

Harry on taustaltaan alunperin teknologia-yrittäjä ja perusti Fargo Vintage & Designin vuonna 2013 yhteistyössä kolmen muun vintage-vaatteita ja vinyylilevyjä myyvän yrittäjän kanssa. Alun perin valikoimaan kuului laaja valikoima erilaisia retrohenkisiä tuotteita. Vuosien saatossa Fargon suunta muuttui keskittymään pääasiassa 50- ja 60-lukujen huonekaluihin ja Harry päätti jatkaa toimintaa itsenäisesti. Tästä alkoi Fargon kasvutarina kohti vakiintunutta asemaa vintage -kalusteiden maailmassa ja Fargon Fleminginkadun kivijalkaliike onkin tullut vuosien aikana tunnetuksi osana Helsingin Kallion katukuvaa. Ikkunoiden takaa on voinut ihailla kauniita vintage-aarteita päivittäin, ja monet helsinkiläiset pysähtyivätkin innostuneina tutkimaan valikoimaa. Vuoden 2023 aikana päämyymälä muutti suurempiin tiloihin Kruununhakaan. 

Nykyään Harryn työtä jakavat ja jatkavat perheen lapset Jaakko ja Reetta Juutela. Harry toimii Fargo Vintage & Designin hallituksen puheenjohtaja ja antaa arvokasta asiantuntemustaan vintage-kalusteista esimerkiksi ostojen tekemisessä. Nykyisin hänen vastuullaan ovat yrityksen hankinnat sekä vuokraus-toiminta erilaisiin tuotantoihin. 

Sisustustyyliään Harry kuvailee näin: “Sisustustyylini yhdistelee vanhaa ja uudempaa, ja arvostan käytännöllisyyttä sisustamisessa. Asun 50-luvun kerrostalossa, johon erityisesti 50-60-lukujen kalusteet sopivat mainiosti. Vintagekalusteet ovat kestäviä, tyylikkäitä ja ekologinen vaihtoehto. Koska teen työkseni paljon sisustuksia, kotona tapahtuvat muutokset ovat harvinaisempia, mutta nautin jatkuvasta inspiraatiosta, jonka vintagekalusteet tuovat ympäristööni.”

Harryn suosikkikalusteet Fargo Vintage & Designin mallistosta ovat huolella valittuja ja heijastavat hänen persoonallista makuaan:

 1. Bastiano-sohva, suunniteltu italialaisen Tobia Scarpan toimesta ja valmistettu Haimi-yhtiössä Suomessa, on yksi Harryn suosikeista. Sen upea ulkonäkö ja erinomainen mukavuus tekevät siitä täydellisen valinnan pitkällekin ihmiselle.
  Bastiano-sohva:
  Linkki 2. Harry ihailee Charles Eamesin ja Eero Saarisen suunnittelemaa Organic Conference -tuolia, joka yhdistää keveyden ja istumamukavuuden täydellisesti.
  Charles Eamesin ja Eero Saarisen Organic Conference -tuoli:
  Linkki 3. Yrjö Kukkapuron Plaano-tuoli on Harryn mukaan loistava työtuoli, jossa keinumekanismi tarjoaa käyttäjälle mukavuutta ja mahdollisuuden lepuuttaa jalkoja pöydällä.
  Plaano-tuoli, suunnittelija Yrjö Kukkapuro: Linkki 4. Lisa Johansson-Papen suunnittelema Senator-lattiavalaisin on klassikko, joka luo upeaa valoa ja iloa silmälle.
  Senator-lattiavalaisimet, suunnittelija Lisa Johansson-Pape:
  Linkki


Tutustu Harryn suosikkituotteisiin sekä muihin malliston helmiin ja anna vintagekalusteiden luoda tunnelmaa kotiisi!


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi hyväksytään ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.