Meeri Koutaniemi vastasi kysymyksiimme vintagesta & sisustuksesta

Meeri Koutaniemi vastasi kysymyksiimme vintagesta & sisustuksesta

Valokuvaaja, journalisti sekä ihmisoikeusaktivisti Meeri Koutaniemi vastasi kysymyksiimme vintageen ja sisustukseen liittyen. Meeri valitsi myös verkkokaupastamme suosikkituotteitaan. Voit kurkata Meerin valitsemat tuotteet täältä


Mikä sai teidät valitsemaan tuotteita Fargolta ?

Fargon liike ja nettikauppa on erityisen hyvin kuratoitu kokonaisuus vanhoja huonekaluja ja esineitä. Fargossa omistaja Harry Juutela on ihana ihminen sekä intohimoinen tietopankki, jonka asiantuntemus antiikista ja designista on todella laaja. Fargon valikoima, sekä keskusteluyhteys Harryn kanssa on tuonut meidät lähes 10 vuotta uudestaan ja uudestaan Fargoon.

Millä periaatteella sisustatte kotianne ja mistä löydätte inspiraatiota sisustukseen?

Periaatteemme Samin kanssa on, että kaikkea pitää ja saa sekoittaa. Emme sisusta yhden tyylin mukaisesti, vaan haluamme sekoittaa vintage- ja antiikkia uuteen designiin, sekä maailman käsityöaarteita skandinaaviseen minimalismiin. Rakastamme sisustuksessa värejä ja taidetta, joten olemme panostaneet niihin.

Mikä aikakausi kiinnostaa tällä hetkellä eniten?

Huonekaluissa rakastan Art Deco -tyylistä graafisuutta ja leikkisyyttä. Lisäksi vakiosuosikit ovat 60- ja 70-luvun skandinaaviset puukalusteet, joihin en aio ikinä kyllästyä. 

Tämän hetken lempisuunnittelijat ?

Kierrän työn puolesta paljon maailmaa, ja olen viimeiset 15 vuotta kerännyt taidetta ja taide-esineitä reissuilta. Erityisesti käsintehdyt kodintekstiilit, kuten käsinkirjailtu päiväpeitto Turkista ja kaktussilkkimatot Marokosta on kotimme aarteita. Kerään käsintehtyjä lintuja kaikissa materiaaleissa ja niitä löytyy useammasta huoneestamme. Olohuoneessa kirjahyllyn päällä valaisee helmistä tehty mosambikilainen kalalamppu. Esineisiin liittyy muistoja, ja usein olen saanut tavata taide-esineen tekijän.

Kodin sisustuksen lempiyhdistelmä jossa yhdistyy vanhaa ja uutta?

Olohuoneemme sydän on suomalaisesta kuusesta tehty suuri ruokapöytä, johon on osunut salama. Pöytä tehtiin käsityönä Suomessa tänä vuonna. Sen alla on marokkolainen ruo’osta ja nahasta tehty vintage-matto, joilla on ikää useampi vuosikymmen ja monta sen päällä kuljettua askelta ja tapahtumaa. Rakastan esineissä ja huonekaluissa eläviä tarinoita.

Mikä huonekalu on kulkenut mukana pisimpään? 

Kodissamme on edelleen pärekorit, jotka hankin ensimmäiseen kotiini Helsingissä lukio-ikäisenä kirpputorilta.

Millaiset värit ja tekstuurit sisustuksessa ovat kiinnostaneet teitä viime aikoina? 

Omistimme nykyisessä kodissamme yhden seinän kokonaan taidekeraamisille esineille. Tällä hetkellä meitä kiehtoo seinien värienkäyttö sekä erilaisten materiaalin yhdistäminen taideteosten kokonaisuuden luomisessa. Haluamme, että seinillä on vierekkäin niin keramiikka, puuveistokset, ryijyt kuin maalaukset.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi hyväksytään ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.