Tammikuun suunnittelija - Niels Otto Møller

Tammikuun suunnittelija - Niels Otto Møller

Tammikuussa haluamme esitellä tanskalaisen muotoilun legendan, Niels Otto Møllerin. Hänen työnsä on inspiroinut monia ja hänen perintönsä elää edelleen vahvana.


Niels Otto Møllerin alkutaival

Møller valmistui puusepän oppisopimuskoulutuksesta vuonna 1939 ja jatkoi opintojaan Århusin muotoiluakatemiassa. Hän perusti oman yrityksensä, J.L. Møllers Møbelfabrik A/S:n, vuonna 1944, ja siitä lähtien hänen nimensä on ollut synonyymi korkealaatuiselle tanskalaiselle muotoilulle.

Jatkettava ruokapöytä ja tuolit/ Design Niels Otto Møller

Møllerin filosofia ja suunnittelutyyli

Møllerin suunnittelussa korostuu yksinkertaisuus ja materiaalien sekä käsityötaitojen kunnioitus. Hän uskoi, että kauneus syntyy koristelun vähentämisestä, ei lisäämisestä. Tämä näkyy hänen tunnetuimmissa töissään, kuten tiikki- ja ruusupuuhuonekaluissa, jotka heijastavat tyylikkäitä muotoja ja ajatonta suunnittelua.

Mollerin tyylikkäät tuolit (8kpl) ovat myös hyvä istua / Fargo Vintage & Design
Katso tuote 

Mollerin suunnittelemassa ruokapöydässä on jatkomahdollisuus.
Pöytä on jakaranda-puuta / Fargo Vintage & Design
Katso tuote

Ikimuistoiset tuolit ja palkinnot

Møllerin tuotannosta erityisen tunnettuja ovat Møllerin tuolit, kuten malli #71 vuodelta 1951 ja mallit #78/62 vuodelta 1962. Hänen työnsä laatu ja innovatiivisuus huomioitiin useilla palkinnoilla, mukaan lukien Tanskan huonekalupalkinnot vuosina 1974 ja 1981.

Perheyrityksen jatkuvuus

J.L. Møllers Møbelfabrik on edelleen aktiivinen ja pysynyt perheyrityksenä. Nykyisin yritystä johtaa Møllerin lapsenlapsi, Kirsten Møller, varmistaen perinteen ja laadun säilymisen.Fargo Vintage & Designin valikoima

Tutustu Møllerin suunnittelemiin tuotteisiin sekä muihin tanskalaisiin suunnittelijoihin, Tanskalainen design -kokoelmassamme ja nauti ajattomasta ja kestävästä muotoilusta.
Møllerin huonekalut eivät ainoastaan tuo tyyliä tiloihin, vaan ne ovat myös investointi – niiden arvo ja kauneus säilyvät vuosikymmeniä.

 


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi hyväksytään ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.