Fargo Vintage

Fargo vintage & design

Fargon tarina

Fargo Vintage & Design perustettiin vuonna 2013 Helsingin Kallioon. Fargon liikkeestä oli mahdollista löytää vintage huonekalujen sekä vinyylien lisäksi myös vintage vaatteita. Vuosi vuodelta Fargo alkoi keskittymään yhä enemmän huonekaluihin ja erityisesti 50/60-luvun muotoiluun. Konseptimme alkoi muotoutumaan lähemmäksi sitä, mitä olemme tänä päivänä. Fargon kivijalka on vakiinnuttanut jalansijan Kallion sydämessä ja osana Fleminginkadun katukuvaa.

Rakkautemme laadukkaisiin vintage & design esineisiin ja muotoiluun on yrityksemme keskeinen inspiraation lähde. Meille vintage huonekalut nostavat esiin muistoja ja tarinoita. Hyvin suunnitellut, laadukkaat vintage & design esineet myös kestävät aikaa, ovat kauniita sekä käytännöllisiä. Ne ovat tehty kestäviksi ja me näämme ne sijoituksena, jotka edistävät kestävää ja vastuullista kulutusta. Fargo haluaa nähdä vintage & design huonekalut osana tulevaisuutta. 

“Fargon nimi tuli siitä, kun kolme yrittäjää olivat samassa tilassa ja piti keksiä yhteinen nimi. Minulla oli silloin myynnissä vanha Fargon jenkkiautomainos, josta saimme idean nimelle. Nimi kuvasti myös kierrätystä, sekä yhdistyi mieleiseen Coenin veljesten elokuvaan. Halusin tehdä liikkeen konseptista laajan, paikan jossa yhdistyy monet vanhat esineet ja kiinnostuksen kohteet”

- Harry Juutela

Fargon perustaja Harry Juutela

Harry kiinnostui perustamaan 50/60-luvun huonekaluihin ja muuhun vanhaan tavaraan keskittyvän liikkeen, osittain siksi, että kyseiset vuosikymmenet ajoittuvat hänen lapsuuteensa. Harry perusti Fargon yhdessä vintagevaatteita myyvän yrittäjän, sekä vinyylejä myyvän yrittäjän kanssa. Fargon konsepti kirkastui myöhemmin pääasiassa huonekalujen myyntiin ja Harry jatkoi toimintaa itsenäisesti. Kiinnostus elokuviin näkyy liikkeemme yksityiskohdissa esim. elokuvajulisteiden ja rekvisiitan muodossa. Harryn loi omaperäisen konseptin vintage huonekalujen myyntiin, josta nykyinen Fargo on tunnettu. Yrityksen toimintaa jatkavat yhdessä Harryn kanssa hänen lapsensa Jaakko & Reetta, sekä muu Fargon kasvava tiimi.

Miten esineet valikoituvat meille?

Valikoidessamme esineitä, meille tärkeimpiä arvoja ovat tyyli sekä laatu. Pitkällä asiantuntemuksella ja kokemuksella varmistamme esimerkiksi design -tuotteiden aitouden. Ostamme esineitä ympäri Suomea kauppiailta sekä yksityisiltä henkilöiltä. Tämän lisäksi ostamme Ruotsista sekä Tanskasta kauppiailta, sekä silloin tällöin myös yrityksiltä isompia eriä.

Fargo tulevaisuudessa

Halusimme uudistaa ja kehittää Fargon toimintaa laajentamalla valikoimamme verkkokauppaan, sekä lanseeraamalla uudistetun Fargo Kallio myymälän marraskuussa 2021. Valikoimamme laajenee ja tuotteemme saatavuus on helpompaa yrityksemme digitalisoituessa, mutta samalla kiitelty asiakaslähtöisyys ja ainutlaatuinen fiilis pysyy. Alkuvuodesta 2022 avaamme Kruununhakaan uuden Fargo Showroomin, johon tuomme esille vuosien aikana valikoituneita erikoisuuksia. Showroomin yhteydessä toimii Fargon varasto.