Fargo Vintage

Fargon tarina

Harry Juutela perusti Fargo Vintage & Designin vuonna 2013 kolmisin vintagevaatteita sekä vinyylilevyjä myyvien yrittäjien kanssa. Vuosien saatossa Fargon valikoima alkoi keskittyä pääasiassa 50- ja 60-lukujen huonekalujen myyntiin, ja Harry päätti jatkaa toimintaa itsenäisesti. Konseptimme alkoi hahmottua lähemmäksi sitä, mitä olemme tänä päivänä. Fargon Fleminginkadun kivijalkaliike onkin vakiintunut keskeiseksi osaksi Kallion katukuvaa: joka päivä lukemattomat helsinkiläiset kulkevat ikkunoidemme ohitse ja pysähtyvät ihastelemaan kauniita vintageaarteitamme.

Rakkautemme laadukkaisiin vintage ja design esineisiin ja muotoiluun on yrityksemme keskeinen inspiraation lähde. Meille vintage huonekalut nostavat esiin muistoja ja tarinoita. Hyvin suunnitellut, laadukkaat vintage ja design esineet myös kestävät aikaa, ovat kauniita sekä käytännöllisiä. Ne ovat tehty kestäviksi ja me näämme ne sijoituksena, jotka edistävät kestävää ja vastuullista kulutusta. Fargo haluaa nähdä vintage ja design huonekalut osana tulevaisuutta. 

”Fargon nimi tuli siitä, kun työskentelin kahden muun yrittäjän kanssa samassa tilassa, ja meidän piti keksiä myymälälle yhteinen nimi. Katselimme ympärillemme, ja huomiomme kiinnittyi minulla myynnissä olleeseen vanhaan Fargo-jenkkiauton mainosjulisteen. Fargo-nimi alkoikin kuulostaa kaikkien kolmen korvaan hyvältä. Nimi kuvasti myös kierrätystä ja muistutti mieleisestä Coenin veljesten elokuvasta. Halusin luoda liikkeestä paikan, jossa vanhat esineet ja vintageharrastukset voisivat kohdata saman katon alla.”

– Harry Juutela, Fargon perustaja

Rakkaudesta elokuviin, vinyyleihin ja 60-luvun lapsuusmuistoihin

Harry innostui perustamaan 50- ja 60-luvun huonekaluihin sekä muuhun vanhaan tavaraan keskittyvän liikkeen osittain siksi, että kyseiset vuosikymmenet ajoittuvat hänen lapsuuteensa. Myös Harryn intohimo elokuviin näkyy liikkeemme yksityiskohdissa niin julisteiden kuin rekvisiitan muodossa. Fargon toimintaa jatkavat yhdessä Harryn kanssa hänen lapsensa Jaakko ja Reetta sekä muu vuosi vuodelta kasvava tiimi.

Miten esineet valikoituvat meille?

Rakkautemme laadukkaisiin vintage- ja designesineisiin sekä muotoiluun on yrityksemme keskeinen inspiraation lähde. Meille vintagehuonekalut edustavat vaalittavia muistoja ja sukupolvien yli kantavia tarinoita. Hyvin suunnitellut vintage- ja designesineet kestävät aikaa sekä ovat kauniita, laadukkaita ja käytännöllisiä. Näemme vintage-esineisiin sijoittamisen osana kestävämpää ja vastuullista tulevaisuuttta.

Hankimme myyntiin ensisijaisesti 1930–1970-lukujen design- ja vintagehuonekaluja. Laatu ja tyyli ovat tärkeimmät kriteerimme tuotteita valitessa. Pitkällä kokemuksella ja varmalla asiantuntijuudella takaamme myös tuotteiden aitouden. Hankimme myytäviä tuotteita ympäri Suomea sekä kauppiailta että yksityishenkilöiltä. Lisäksi ostamme ajoittain suurempia eriä ruotsalaisilta ja tanskalaisilta kauppiailta. 

Fargo tulevaisuudessa

Halusimme uudistaa ja kehittää Fargon toimintaa laajentamalla valikoimamme verkkokauppaan, sekä lanseeraamalla uuden Fargo Showroomin Kruununhakaan maaliskuussa 2023. Valikoimamme laajenee ja tuotteemme saatavuus on helpompaa yrityksemme digitalisoituessa, mutta samalla kiitelty asiakaslähtöisyys ja ainutlaatuinen fiilis pysyy. Showroomin yhteydessä toimii Fargon varasto.