Fargo Vintage & Design - Visualistin Silmin: Reetta Juutela

Fargo Vintage & Design - Visualistin Silmin: Reetta Juutela

Vintage-sisustus on taitolaji, joka vaatii silmää yksityiskohdille, vahvaa visuaalista osaamista ja rakkauden menneiden vuosikymmenten muotoiluun. Fargo Vintage & Designilla näitä taitoja hyödyntää Reetta Juutela, joka on työskennellyt yrityksessä täysipäiväisesti syksystä 2018 lähtien.

Fargon visualisti Reetta vastaa myös yrityksen ystävällisestä asiakaspalvelusta, visuaalisesta ilmeestä, somen sisällöstä sekä omalta osaltaan osallistuu koko yrityksen pyörittämiseen.

Vuodet vintage -maailmassa ovat kartuttaneet Reetan tietoa ja kokemusta. Hän on varttunut vintagen ympäröimänä, ja se on muovannut hänen ymmärrystään ja näkemystään sisustuksesta. Vintage -kalusteiden, taideteosten ja yksityiskohtien parissa kasvaminen on antanut Reetalle ainutlaatuisen kyvyn luoda tiloja, jotka ovat sekä ajattomia, että täynnä persoonallisuutta.

Reetan suosikki-tuotteissa Fargon valikoimasta näkyy hänen omaleimainen makunsa. Tässä hänen valitsemat tuotteet Fargon kokoelmasta:

BR Gelstedin sarjapöytä 60-luvulta

Tykkään tämän sarjapöydän muotokielestä, se miellyttää visuaalisesti. Sarjapöytä itsessään on myös monikäyttöinen: Siitä saa yhdellä kertaa kolme pöytää, toimii sohvapöytänä, sivupöytänä ja on helppo liikutella.


Carin Bryggmanin sohva 60-luvulta

Tykkään Carin Bryggmanin designista. Sohvan muotokieli on selkeä ja yksinkertaisen tyylikäs. Sininen väri rauhoittaa. Tähän voisin mennä myös ottamaan päiväunet.


Pöytävalaisin 80-luvulta

Tämä valaisin on upea, tyylikäs, herättää huomion. Pallo muotona miellyttää silmää. Halutessaan voi myös vaihtaa sisälle punaisen polttimon, ja bileet voivat alkaa.


Bornholmin keraaminen lautanen 60-luvulta

Tykkään keraamisista esineistä, koska niistä huokuu käsillä tekeminen ja ne ovat usein taideteoksia itsessään. Myös kalusteissa olevat keraamiset yksityiskohdat kiinnittävät usein huomioni. Tämä upea lautanen vie katseen mennessään.

 

Iloiset Ratsastajat-ryijy 40-luvulta

Tässä ryijyssä on leikkisyyttä ja kauniita värejä. Ryijyt rauhoittavat, tuovat pehmeyttä ja kotoisuutta sisustukseen.

Näin Reetta kuvaa omaa sisustustyyliään: "Tykkään leikkisyydestä, väreistä sekä pienistä yksityiskohdista sisustuksessa. On kiva, että sisustuksessa on mukana jotain veikeää ja kiinnostavaa esim. persoonalliset kaapin jalat.
Keraamiset pinnat, taide-esineet, simpukka -sohva sekä lasiset valaisimet esim. Muranon valmistamat sieni-valaisimet ovat mieleeni. Pidän myös koristeellisuudesta, sametista ja muhkeista tuoleista. Erityisesti 40/50-luku tai 1900-luvun alku/vanhemmat kalusteet ovat mieleeni. 

Omaa kotia sisustaessa saatan innostua erilaisista esineistä niiden kauneuden ja hienouden vuoksi. Ajattelen kuitenkin että hienouden lisäksi myös esineiden käytännöllisyys on tärkeä osa kodin sisustusta. Kotini on sisustettu pääosin Vintagella, mites muutenkaan. Vanhoissa kalusteissa on mukana elettyä elämää, ne ovat vastuullinen valinta ja ovathan ne kertakaikkisen upeita!"

Reetta Juutelan visualistin työ Fargo Vintage & Designilla on luovan ja dynaamisen vintage -sisustuksen ytimessä. Hän inspiroi meitä kaikkia katsomaan menneisyyttä uusin silmin ja löytämään oman tyylimme vintage-sisustuksen maailmassa. Tutustu Reetan suosikkituotteisiin Fargon verkkosivuilla ja hae inspiraatiota omiin sisustusratkaisuihisi.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.