Fargoa johdetaan jo toisessa polvessa - toimitusjohtaja Jaakko Juutelan kalustesuosikit

Fargoa johdetaan jo toisessa polvessa -  toimitusjohtaja Jaakko Juutelan kalustesuosikit

Fargo Vintage & Design on vintagekalusteiden ja -sisustuksen erikoisliike, jonka toimitusjohtajan Jaakko Juutelan tarina Fargossa alkoi jo nuorena. Hän aloitti työskentelyn perheyrityksessä Tet-harjoittelujen kautta ja otti vastuun täysipäiväisenä työntekijänä jo 18-vuotiaana. Hänen kokemuksensa yrityksessä tuo pöytään syvällisen ymmärryksen vintage -kalusteista ja sisustuksesta. Yrityksen toimitusjohtajana hän aloitti vuonna 2021 ja luotsaa yritystä nyt digitaaliseen ja kansainväliseen kasvuun.

Jaakko on valinnut neljä suosikkituotetta Fargon verkkokaupasta, jotka kertovat osaltaan hänen tyylitajustaan ja ymmärryksestään vintage-kalusteiden parissa:

  1. 50-60-luvun tiikki nojatuoli. Tämän tuolin klassinen muotoilu ja yksinkertainen kangas ovat mieluisia Jaakolle. Tuoli on kevyt, mutta mukava istua, ja se on helppo yhdistää erilaisiin sisustustyyleihin.

  2. 60-luvun Madrid-mallinen pöytävalaisin Fase-yritykseltä. Lampun elegantti muotoilu ja sen tuottama kaunis valo viehättävät Jaakkoa erityisesti.

  3. Ruokapöydän tuolit, 4 kpl, malli 441, Risto Halmeen suunnittelema Isku-yritykselle 60-luvulla. Jaakko pitää tuolia aliarvostettuna sekä muotoilun että mukavuuden osalta. Tuolin malli on kaunis ja se on rakenteeltaan mielenkiintoinen.

  4. 60-luvun String-hylly. Tämä hylly on todellinen klassikko, joka sopii melkein mihin tahansa kotona. Jaakon mukaan aina on tilaa yhdelle seinähyllylle.

  5. 1900-luvun alun sohvapöytä. Jaakko pitää tätä pöytää uniikkina ja siroina vaihtoehtona sohva- tai kahvittelupöydäksi. Hän arvostaa erityisesti pöydän elävän muotoista kantta. Vastaavat pöydät ovat saaneet lempinimensä muotonsa perusteella – niitä kutsutaan usein "munuaispöydiksi".

Kun kysymys tulee Jaakon sisustustyylistä, hän asuu itse jugend-talossa Kruununhaassa. Hänen kotinsa sisustus on sekoitus ajanmukaisia huonekaluja ja modernimpia huonekaluja 50/60-luvuilta. Hän arvostaa käytännöllisyyttä esteettisyyden lisäksi ja pitää minimalistista tyyliä, jossa koti on rauhallinen paikka ilman liikaa tavaraa: 

Näin Jaakko kuvailee sisustustyyliään:"Oma sisustustyylini on vaihdellut ajan mukana useampaankin otteeseen. Asun itse jugend -talossa Kruununhaassa ja kotoani löytyy sekä ajanmukaisia huonekaluja ja sisustus-esineitä yhdistettynä modernimpiin 50/60-luvun tiikki- sekä koivu-huonekaluihin.

Arvostan sisustuksessa yhä enemmän käytännöllisyyttä pelkän esteettisyyden sijaan ja oikeastaan koen että nämä kulkevat käsi kädessä. Tykkään että kodin sisustus on tarpeeksi minimalistinen ja että koti on rauhallinen paikka, jossa ei ole liikaa tavaraa varmaankin osittain siksi, koska töissä tavaraa piisaa ja kaaokselta ei aina voi välttyä.

Minua kiehtoo erityisesti valaisimet ja niiden tuoma efekti sisustukseen. Valaisimet ovat omiaan määrittelemään huoneen kun huoneen tunnelmaa ja myös niiden funktionaalisuutta. Arvostan erityisesti Lisa-Johansson Papen suunnittelemia valaisimia, koska ne ovat sekä erittäin kauniita mutta myös hyvin tarkoituksenmukaisia. Esineet ja sisustus ovat minulle paljon enemmän kuin vaan materiaa, ne tuovat iloa ja pienetkin yksityiskohdat ovat todella tärkeitä, että jaksaa katsella samoja seiniä päivästä toiseen." 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.