Fargon tiimiesittelyssä - Tanja

Fargon tiimiesittelyssä - Tanja

 

Tanja Sipilä on toiminut kohta kolme vuotta liikkeenjohdon konsulttina Fargossa  yrityksen sukupolvenvaihdoksen aikana.
Hän on ollut apuna Fargon toiselle sukupolvelle, Jaakolle ja Reetalle, heidän pyrkiessään ohjaamaan Fargoa kohti digitaalisempaa ja kansainvälisempää tulevaisuutta.

 

TANJAN SISUSTUSTYYLI

"Nuorempana olin hyvin tarkka sisustuksesta ja tein jopa jonkin verran sisustuksia asiakkaille. Nykyään suhtautumiseni on paljon rennompi."

Tanja kertoo arvostavansa enemmän esineitä, kalusteita ja taidetta niiden yksilöllisten piirteiden vuoksi – olipa kyse muotoilusta, laadusta, estetiikasta tai esineen taustalla olevasta tarinasta.

"Oma sisustukseni koostuu pääasiassa vintagesta. Makuni on hyvin laaja. Se ulottuu hillitystä minimalismista värikkääseen ja kuosi-rikkaaseen runsaaseen sisustukseen - löydän jotakin ihailtavaa lähes kaikista tyyleistä. Pidän siitä, että kodin arkkitehtuuri ja aikakausi on sisustuksen kanssa harmoniassa. Olen suurimmaksi osaksi asunut Kanta-Helsingissä vanhoissa kerrostaloissa, joten vintage-kalusteet sopivat sinne tyyliltään ja mittakaavaltaan hyvin."

Tanjan kodista löytyy sekaisin vintagea 40-luvulta lähtien ja myös uutta suomalaista suunnittelua. Fillis on rento, eikä liian sisustettu. Värejä ja materiaaleja on monenlaisia. Kuitenkin niistä syntyy harmoninen ja kodikas vaikutelma.

"Muuttaessani ostain harvoin uusia kalusteita tai muuta sisustustavaraa, koska olemassa olevat ovat toimineet kaikissa kodeissani, vaikka olen muuttanut paljon viimevuosina."

TANJAN SUOSIKIT: 

Suosikeikseen Tanja halusi näin talven kynnyksellä nostaa valaisimet.
"Valaistus on mielestäni erittäin tärkeä osa sisustusta ja tilan tunnelmaa."
Tanja painottaa, että huono valaistus voi saada hienonkin tilan näyttämään vähemmän kutsuvalta, kun taas taitava valaistus voi tuoda eloa tylsäänkin sisustukseen.
"Valaisimissa on monia asioita huomioitavana – valon väri, valaisimien sijoittelu, valon kohdistuminen ja voimakkuus. Erityisesti Suomessa, kun talvi on pitkä ja pimeä, valaistuksen rooli korostuu entisestään."

Kaikki Tanjan unelmien valaisimet löytyvät Fargon Design Collectionista, josta löytyy harvinaisempia keräilyesineitä, valaisimia ja kalusteita. Niiden hintoja voi tiedustella Fargosta.

1. Seinävalaisinpari malli 13-017, Lisa Johansson-Pape, Orno, 60/70-luku 

Nämä valaisimet toimivat hyvin vaikka sängyn vieressä lukuvaloina ja ne saa suunnattua myös niin, että ne antavat kivan epäsuoran valon tilaan. 


2. Erittäin harvinainen seinävalaisin, Itsu, 50-luku

Ihana korumainen tunnelmavalaisin valaisin vaikka eteiseen.

3. Messinki lattiavalaisin, Suomi 50-luku

Tyylikäs lattiavalaisin, valmistettu Suomessa, 50-luku, messinkiä. Hieno kunto, pientä ajan patinaa.

 

4. Kattovalaisin malli K3-202, Paavo Tynell, Idman, 50-luku
Kattovalaisimet ovat minulle vähän hankalia, koska en yleensä pidä niitä päällä kuin siivotessa. Tämä ihana Tynellin valaisin, kuitenkin sopisi vaikka keittiiön pöydän ylle.

5. Kattovalaisimet (2kpl), Paavo Tynell, Idman, 50-luku Kattoon monesti valitsen plafondi-valaisimen ja nämä olisivat upeat eteisen käytävässä.


Kurkkaa tästä Fargon kaikki valaisimet
Design collection -tuotteista voit kysyä hintaa lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen: info@fargovintage.fi

Kiitos lukemisesta! Ensi viikolla taas uusi blogi, uudesta aiheesta.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.