Fargon tiimin esittely - Aleksin suosikit

Fargon tiimin esittely - Aleksin suosikit

Aleksi on Fargon monitoimimies - hän hoitaa tavaran hankintaa, kuntotarkastusta, kunnostusta sekä logistiikkaa. Yhdessä koko tiimin kanssa he ideoivat Fargon tulevaisuutta ja sen uusia suuntia. Työn monipuolisuus tekee siitä mielenkiintoista ja palkitsevaa. Aleksi on käsistään taitava puuseppä, joka omaa syvän ymmärryksen ja intohimon vintageen ja designiin.

Vuonna 2013 Aleksi perusti Soul Vintage -yrityksen, joka oli hänen ensimmäinen askeleensa käytettyjen tavaroiden alalla. Aleksi on ollut osa Fargon tarinaa alusta lähtien, rakentaen brändiä yhdessä tiimimme kanssa. Yhdessä pitkän linjan kauppiaan, Harryn ja toisen kauppiaan kanssa, he avasivat ensimmäisen Fargon kivijalkamyymälän. Vaikka yhteinen matka keskeytyi hetkeksi, Aleksi palasi nopeasti takaisin Fargon tiimiin, jossa hänen monipuolinen osaamisensa on ollut tärkeässä roolissa.

Jo nuoresta lähtien Aleksi on nauttinut vanhojen talojen tunnelmasta. Hänellä on ollut tapana hakeutua vanhan rakennuskannan ympärille, missä ympäristö huokuu mennyttä aikaa. Aleksi on myös aina ollut innostunut käytetyistä huonekaluista ja vaatteista, jotka hän on löytänyt kirpputoreilta jo nuoresta iästä lähtien. Hän on myös suunnitellut, sisustanut ja rakentanut baari-, kahvila- ja ravintolatiloja.  Sisustaminen sekä tilakokonaisuuksien luominen on aina kiinnostanut Aleksia ja hän suunnittelee aloittavansa huonekalumuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin opinnot vielä tulevaisuudessa.

Monien muuttojen yhteydessä Aleksi on tottunut luopumaan osasta tavaroitaan, mikä kertoo hänen suhtautumisestaan materiaan ja ympäristöön: hän ei kiinny liikaa materiaan, vaan näkee uuden ja vaihtuvan ympäristön mielenkiintoisena. Asunnon sisustus ja esineet ovat kuitenkin alkaneet löytämään paikkansa, kun Aleksi on asettunut asumaan Kruununhaan 1890-luvun taloon. Hänen sisustustyylinsä koostuu 50-60-luvun huonekaluista, joka on hänen suosikkiaikaansa huonekalumuotoilussa. Sisustuksessaan hän suosii pehmeitä, rauhoittavia värejä ja pitää tärkeänä, ettei tavaraa ole liikaa. Pienet yksityiskohdat ja taidokkaasti valmistetut puuhuonekalut ovat lähellä Aleksin sydäntä. Hän painottaa myös valaistuksen tärkeyttä onnistuneessa tilassa ja kehottaa panostamaan erityisesti siihen.

Tässä Aleksin suosikit Fargon mallistosta. 

Gastone Rinaldin DU 55 P -tuoli on taideteos. Tässä tuolissa kohtaavat käsityötaidon teknisyys ja huippumuotoilu. Tuolin kevyt ilme, muoto ja rakenne tekevät siitä ainutlaatuisen teoksen. Lisäksi tässä tuotteessa korostuu hyvin Fargon halu kunnostaa vanhat huonekalut uuteen loistoonsa käyttäen laadukkaita materiaaleja unohtamatta esineen alkuperää.


Tässä Werner Westin Schaumanille suunnittelemassa pöydässä on paljon pieniä yksityiskohtia. Rulokaapin saa auki kahvana olevaa vedintä kääntäen ja lisätyötasot liukuvat kevyesti työtason alta. Taidokasta puuntyöstämistä.


Lapsuudessa kotimme oli sisustettu pitkälti Artekin huonekaluilla. Pitkään ne eivät olleet suosikkejani, mutta lähivuosina olen taas alkanut pitämään niiden ajattomuudesta ja yksinkertaisesta, mutta taidokkaasta muotoilusta. Tämän hyllyn patina on täydellinen.


 

Tässä senkissä tulee hyvin esiin Tanskalainen muotoilu ja käsityötaito. Kaikki yksityiskohdat on tarkkaan mietitty ja vuosikymmenien jälkeen jokainen osa liikkuu kuin uutena. Tämä kaappi tulee näkemään vielä useita sisustuksia.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.