Pienten asuntojen sisustus: Vintage-kalusteiden ja -valaisinten lumo

Pienten asuntojen sisustus: Vintage-kalusteiden ja -valaisinten lumo

Kuva: Otto Virtanen, kuvausyhteistyö: Helsinki Design School, vastaava opettaja: Susanna Vento

Pieni asunto ei tarkoita että pitäisi sisustaa pienesti ja varman päälle. Vintage-kalusteet ja -valaisimet tuovat tyylikkyyttä ja toiminnallisuutta pieneen tilaan, yhdistäen menneisyyden charmia ja nykyaikaisia tarpeita. Tässä blogissa esimerkkejä vintage-kalusteiden lukuisista eduista, erityisesti pienten kerrostaloasuntojen näkökulmasta.

Kuva blogista: Meeri Koutaniemi

1. Uniikkius ja persoonallisuus:
Kun tilaa on rajoitetusti, jokaisen esineen valintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Vintage-kalusteet tuovat mukanaan uniikin kosketuksen, joka kertoo tarinan menneisyydestä ja erottaa kodin joukosta.

2. Laatu ja kestävyys: Vanhat kalusteet on suunniteltu kestämään aikaa. Ne on usein rakennettu käsityönä, käyttäen korkealaatuisia materiaaleja, mikä takaa niiden pitkäikäisyyden. Kalusteita on mahdollista myös huoltaa ja esim. Verhoilla istuimet uudelleen, joka pidentää kalusteen käyttöikää.


Kuva: Otto Virtanen, kuvausyhteistyö: Helsinki Design School, vastaava opettaja: Susanna Vento

3. Vastuullisuus:
Vintage-kalusteiden valitseminen on myös ekoteko. Kierrättämällä ja käyttämällä jo olemassa olevia esineitä, vähennämme tarvetta tuottaa uusia, mikä säästää ympäristöresursseja.

4. Koko ja toiminnallisuus: Vintage-kalusteet on usein suunniteltu aikana, jolloin elintila oli rajallisempaa. Ne ovat usein kompakteja ja monikäyttöisiä. Jatkettavat ruokapöydät voivat säästää tilaa päivittäin mutta laajentua tarpeen tullen, kun taas pienet ja korkeat säilytysratkaisut auttavat hyödyntämään jokaista neliömetriä tehokkaasti. 

Kuva: Otto Virtanen, kuvausyhteistyö: Helsinki Design School, vastaava opettaja: Susanna Vento

5. Säilytysratkaisut: Vanhoista kalusteista löytyy usein nerokkaita säilytysratkaisuja – pieniä laatikoita, syviä hyllyjä ja monia muita yksityiskohtia, jotka auttavat pitämään pienen tilan järjestyksessä. Erityisesti eteisratkaisut, kuten vanhat laatikostot, naulakot, puhelinpöydät jne. ovat sekä käytännöllisiä että esteettisiä.

Sivupöytä, Ilmari Tapiovaara, 60-luku 

6. Sijoitus tulevaisuuteen:
Design-tuotteiden arvo säilyy vuosien varrella. Ostaessasi vintage-designia teet samalla sijoituksen, jonka arvo saattaa jopa kasvaa ajan myötä.

7. Tarina ja historia: Jokainen vintage-tuote kertoo oman tarinansa. Se voi olla perheen perintökalleus tai löytö kirpputorilta, mutta jokainen niistä tuo mukanaan palan historiaa ja tekee kodista erityisen.

Rottinki tarjoiluvaunu, 40-luku, päällä käsinmaalattua kaakelia

Harvinainen lattiavalaisin, Taidetakomo Hakkarainen

Lopuksi, pienessä asunnossa jokainen yksityiskohta merkitsee. Vintage-kalusteet ja -valaisimet antavat mahdollisuuden yhdistää tyyli, toiminnallisuus ja vastuullisuus tavalla, joka tekee asunnosta todellisen kodin. Kun sisustat, anna menneisyyden inspiroida nykypäivää ja luo tila, joka kertoo sinun tarinasi.

Tee löytöjä Fargon tarkkaan kuratoidusta valikoimasta.

*Osa sisustuskuvissa näkyvistä tuotteista on jo saattanut löytää kodin, koska tuotteet ovat uniikkeja, niin ihan samanlaista ei välttämättä löydy, mutta meihin kannattaa olla yhteydessä, niin voit saada imoituksen, kun saamme jotain samankaltaista valikoimaamme. 


Kirjahylly 60/70 -luku


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.